Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet

Adobe Flash Player is required to view this content.

Tillbaka Skriv ut
Minimoto

Minimoto är en sport med minimotorcyklar som körs främst på gokartbanor. 

 Sporten kommer från Italien och många stjärnor i MotoGP, som Valentino Rossi, har börjat med Minimoto. Motorcyklarna är så kallade minimoto, roadracingmotorcyklar i miniformat. Minimotocyklar har oftast en motor på runt 49 kubik. En något större typ av motorcykel som kan köras, är en pocketbike. En pocketbike har en större motor med upp till 110 kubik. Den kan nå en hastighet på över 110km/h. Minimoto är en prisvärd och rolig sport för hela familjen och alla åldrar från och med 7 år. Det finns klasser för vuxna och barn, indelat enligt förarens ålder och typ av motorcykel. Minimoto är en jämlik sport, där kön inte spelar någon roll. Alla tävlar på samma villkor i samma klasser.


Lär dig mer om Minimoto och hur du kommer igång >> 

 

 

I tävlingskalendern "Kommande tävlingar" syns alla tävlingar med giltigt tävlingstillstånd. Följ länken för att läsa mer om rutinerna.

RM_final_sodertalje_2013

FOTO: Tobbe Mieden

Du har väl inte missat att anmäla dig till årets RM-Final i Minimoto?

2019-08-22

I strålande solsken genomfördes den 13-14 juli en RM-deltävling för Minimoto. Totalt 8 klasser skulle avverkas med finaler både lördag och söndag. Det var ett stort spann på deltagarnas ålder, från mycket unga till grånade farbröder.

2019-07-29

Den 18-19 maj var det dags för årets RM-premiär i Minimoto. Tävlingen arrangerades av Södertälje Kart RC på deras hemmabana Tuvängen Ring.

2019-05-23


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping