Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Isbana/Backe

Backe

Sporten för dig som gillar höga hastigheter och små marginaler!
Backe är en av de äldsta motorsporter i Sverige där föraren också kör ensam på tävlingsslingan. I Backe kör du som förare uppför en svagt stigande grusväg ca 1000m lång backe på 2-, 3-, eller 4-hjuliga maskiner. Sporten erbjuder höga hastigheter, små marginaler och stora doser adrenalin, tillräckligt stora för att föraren ska vara andfådd efter 30-40 sek körning. Den familjära stämningen bland utövare där alla hjälper varandra, gör grenen unik. (Backe ska inte förväxlas med s.k. ”Hillclimb” där förarna, med specialbyggda motorcyklar, så snabb som möjligt ska försöka sa sig upp för en mycket brant backe.)


Tävlingarna genomförs mellan april och september och inleds med ett träningsåk, därefter ett antal finalåk. Den förare med bästa åktiden vinner!

Vill du uppleva höga hastigheter, små marginaler och högt adrenalin? Då är Backe sporten för dig!

 

Isbana

Isbana är en av Svemos fyra vintersporter, som genomförs under februari-mars på frusna insjöar eller havsvikar, i framför allt i Norr Uppland (Området mellan Östhammar och Årsunda).

En ca 1000 meter långa bana plogas upp på isen och erbjuder dig som förare en adrenalin skapande höghastighetsport på 2-, 3-, och 4-hjuliga maskiner (Solo, Sidvagn och Quad). Maskinerna fördelas i klasserna, enduro-, och finndubbsklass i ett tävlingsupplägg (träning, kval och finaler) med täta race som är lätt av följa för publiken. Först över mållinjen i finalen, koras som segrare!

Vill du uppleva höga hastigheter och älskar vintern med kyla och snö? Då är Isbana sporten för dig!

 

Backe

 

Isbana

Välkommen till Ismöte 2019!

2019-03-06

Den 1-30 november kan startnummer för säsongen 2019.

2018-10-31

Söndag 4 november, Enköping

2018-09-18


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping