Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
FAQ

1. Hur skaffar jag licens?

Svar: Information om förarlicens kan du antingen få genom att kontakta din klubb eller gå in under - För förare - licens - köp din licens.

 

2. Behövs intyg om godkänd uppkörning för att ta ut en licens i Motocross?

Svar: Ja, det behöver du om du inte innehaft Motocross-licens dom senaste 5 åren. Kontakta din klubb för att få hjälp med detta. Det är en licensierad tävlingsledare, tränare i klubben, eller domare i motocross, som ska utföra denna uppkörning.

 

3. Hur byter jag klubb?

Svar: Klubbyte sker genom att föraren loggar in i sin profil i Svemo TA och går till "Medlem i klubb". Klubbyte kan ske när föraren ser ett aktivt medlemskap i din nya klubben. Klicka på "Ansök om övergång". Fyll i vilken/vilka licenser klubbytet avser och välj vilken klubb du vill byta till. Klicka sedan på "Skicka ansökan". Avgiften för klubbytet betalas via varukorgen och när betalningen är genomförd skickas mail till båda klubbarna som ska godkänna klubbytet.

Läs mer om klubbyte 

 

4. Vad kostar licensen?

Svar: Gå in under - Förbundsinformation - licens - priser, där finns aktuella priser.

 

5. Kan jag tävla för olika klubbar i olika grenar?

Svar: Ja det går bra. Du väljer klubb och licens i din profil i Svemo TA. Har du redan licens och vill ändra klubbtillhörighet, gör du det under "medlem i klubb".

 

6. Vad krävs det för licens på tävlingen jag ska köra?

Svar: Det får du reda på genom att läsa de "tilläggsregler" som arrangören ska publicera i god tid innan tävlingen.

 

7. Jag vill köpa en tillfällig motocross-licens i Svemo TA-system, hur går det till?

Svar: Har du inte haft helårslicens inom en 5-årsperiod, eller helårslicens i annan gren minst 6 mån föregående kalenderår, måste du skicka in en licensansökan med ett intyg om en godkänd uppkörning. Intyget ska vara underskrivet av behörig examinator (tränare nivå 1, domare i motocross, eller personer utsedda av respektive distrikt).

Detta gäller både köp av helårs- och tillfällig licens.

Skickas uppkörningsintyg in för köp av tillfällig licens, vänligen ange datum för tävlingstillfället.

När vi registrerat detta första köp i Svemo TA, kommer du kunna köpa dessa Motocrosslicenser själv fortsättningsvis.

 

8. Jag vill ändra licensklass, exempelvis klassa upp från Motocross Bas till Motocross Bredd, innan jag betalar. Går det i TA?

Svar: Ja, det går bra. Tänk på att ta bort Motocross Bas innan du lägger till Motocross Bredd. givetvis gäller respektive grens regler för de olika licensklasserna, se SR.

 

9. Hur gör jag för att uppgradera min klubblicens till en tävlingslicens?

Svar: Kontakta licensavdelningen på Svemo kansli, telefon: 011-231083 (klicka här för telefontider) eller maila till: licens@svemo.se 

Uppdaterad: 2017-11-15 16:12
Skribent: Eva Eriksson
Epost: eva.ericson@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping