Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Försäkringar för barn tom 12 år och Guldhjälmsutbildning

  1. Barn tom 12 år har halv försäkring.
  2. Barn tom 12 år som är inskrivna i Guldhjälmsutbildning har full försäkring.
  3. Som inskrivning i Guldhjälmsutbildning räknas den inskrivning som klubben själv gör i sina egna dokument. (Hur detta sker får klubben själv avgöra, det viktigaste är att man kan hitta uppgifterna om något händer.) Den ska då omfatta barnets namn, personnummer, vårdnadshavarens kontaktuppgifter och inskrivningsdatum. Barnet ska vara medlem i klubben.
  4. Den fulla försäkringen gäller då under utbildningstiden vid de ledarledda barnaktiviteter (ex. Crosskola) som klubben (där barnet är inskrivet) har på klubbens egen bana.
  5. När Guldhjälmsutbildningen är klar så bör alla föräldrar uppmanas att snarast ta ut en Guldhjälmslicens till barnen så att dessa kan träna på andra banor med full försäkring (och ev. tävla för den som vill det).

  6. Om klubben inte har Guldhjälmsutbildning så be dom starta en sådan, i annat fall får barnen hänvisas till närmaste klubb som har sådan utbildning.

 

Uppdaterad: 2018-10-11 14:50
Skribent: Björn Bergström
Epost: bjorn.bergstrom@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping