Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Organisationsutredning

Arbetet är igång! Svemos nuvarande verksamhet och organisation är under ”lupp”. Vi har ett spännande arbete framför oss, där vi alla kommer att lära oss mycket på vägen. Förbundsmötet 2014 beslutade att ett arbete skulle genomföras för att se över hur förbundet ska vara organiserat för att vara en attraktiv organisation som bäst motsvarar medlemmarnas och omvärldens behov och krav i framtiden.

 

Svemo har till sin hjälp för arbetet anlitat SISU Idrottsutbildarna för att ta fram ett förslag på struktur och arbetssätt samt till att ta en aktiv processledar-, och projektroll i organisationsutredningen. Till förbundsmötet i april 2014 lade styrelsen fram en proposition i avsikt att genomföra en övergripande översyn över förbundets organisation och verksamhet. Förbundsmötet beslutade i enlighet med styrelsen proposition samt tillförde andra deluppdrag till utredningen.

 

Utredningen ska omfatta stora delar av Svemos verksamhet för att kartlägga ett nuläge, behov och krav på förändring på ett övergripande plan. En utredning där respektive del/område hela tiden ska kopplas till en helhet för att synliggöra hur dessa delar påverkar varandra. Utredningsarbetet kommer förankras i organisationen under processens gång för att skapa delaktighet och en så klar bild av nuläget som möjligt.

 

Utredningsuppdragets första etapp påbörjas under våren 2015 och beräknas vara klart för att presenteras på förbundsmötet våren 2016.

 

Intervju med Håkan Leeman, ordförande Svemo styrelse

Uppdaterad: 2016-04-19 11:31
Skribent: Stefan Lang
Epost: stefan.lang@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping