Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Motocross

Ny tränarutbildning i motocross

 

Den nya utbildningen genererar en licens som kallas Tränare nivå 1 motocross.

 

Utbildningstiden för denna licens är tre dagar och genomförs vid två omgångar. Utbildningen samordnas med SISU samt administreras av Svemo-distrikten. Innhållet i utbildningen har en högre kvalitetsnivå än Svemo tränarutbildningar (ungdomstränare och klubbtränare) ihop. Detta innebär att det finns förkunskapskrav för att kunna börja utbilda sig som tränare i motocross. 

 

De gamla tränarlicenserna, ungdomstränarlicens och klubbtränarlicens togs bort från verksamheten 31/12 2012. 

 

Målet med utbildningen är att kvalitetssäkra kompetensen hos tränaren, oavsett vilken nivå av förare som tränaren har i klubben. OBS! För att träna barn under 12 år gäller Svemo barnledarlicens. Förberedelser för Tränare nivå 2 motocross är igång.  

 

Läs hela informationen

Uppdaterad: 2015-10-29 10:03
Skribent: Lena Bleckman

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping