Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Motocross-och Endurogymnasiet

  MX-EnduroGymn2016

VAD ÄR MOTOCROSS- OCH ENDUROGYMNASIET?

Utbildning i kombination med specialidrott motocross, startades i Tibro hösten 1988 i kommunal regi. Fr o m höstterminen -89 blev det ett idrottsgymnasium med specialidrott motocross. Innebörden av detta är att eleven får ca 100 timmars årlig träning i specialidrotten motocross/enduro. Fågelviksgymnasiet blev år 2000 utnämnt till årets riksidrottsgymnasium.
När Fågelviksgymnasiet i Tibro avvecklades flyttade riksidrottsgymnasiet till Gymnasium Skövde hösten 2017 och utökades även med specialidrott enduro.

Fr om hösten 2020 kommer Stenungsund att ta över riksidrottsgymnasiet (RIG) i motocross och enduro.

 

Ange alt-text här. 

 

Kombinera träning - studier
Kombinationen av professionell träning och en bra gymnasieutbildning kan ge dig maximal utveckling. Elever som har gått utbildningen hör idag till Sverigeeliten och några även världseliten. På Motocross- och Endurogymnasiet får du möjlighet att göra en intensivsatsning inom din sport samtidigt som du läser på ett nationellt gymnasieprogram.

 

Motocross/Enduro - ett skolämne
Motocross respektive enduro blir ett "riktigt" ämne med träning och teori som underlag för betyg. Din idrottsliga satsning och din skolutbildning är lika viktiga på Motocross- och Endurogymnasiet. I ämnet motocross/enduro kommer du dessutom att få utbildning inom träningslära m m.

 

 

Personlig utveckling
Att studera vid ett idrottsgymnasium ställer stora krav på dig som individ. Du förväntas vara skötsam, ambitiös och målinriktad. I gengäld hamnar du i en positiv idrottsmiljö där kamratskap och ansvarstagande kommer att utveckla dig både på och utanför idrotten.

 

Träning
I ämnet specialidrott motocross/enduro (500 p) får du specialanpassad träning och teori, som bedrivs av välutbildade och meriterade tränare/instruktörer. Träningen innefattar även mc-vård. Övrig träning sker i Stenungsund Arena, en anläggning i toppklass, belägen alldeles intill Nösnäsgymnasiet. Där finns bland annat flera olika idrottslokaler, simhall, ishall, gym, löparbanor och motionsspår.
Förutom träningen på ordinarie skoltid, tas även eftermiddagar och kvällar i anspråk för olika aktiviteter.

 

Programblad för Motocross- och Endurogymnasiet i Stenungsund (läggs upp här i mitten av september 2019)

Uppdaterad: 2019-09-06 15:25
Skribent: Lena Bleckman

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping