Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Fackmän till tävlingsfunktionärsutbildning

Vid sista träffen på klubbens tävlingsfunktionärsutbildning ska en s k fackman delta.

OBS! Fackmän utses av respektive distrikt:

Här nedan finner du listor över de olika distriktens fackmän i olika grenar.

 

Fackmannens uppgift är att säkerställa att lärgruppsledaren och ni i gruppen tolkat våra regler på ett riktigt sätt. För att hålla hög sportslig rättvisa måste våra aktiva garanteras att funktionärerna tolkar reglerna lika oavsett var i Sverige tävlingen arrangeras. Vår sport har regler som kan ge möjlighet till olika tolkningar och fackmannens medverkan skall garantera att samsyn i regeltolkningen sker.

 

Fackmannen har utsetts av ditt Distriktsförbund och det är meningen att han/hon skall vara geografiskt så placerad att reskostnaderna blir så låga som möjligt för klubben. Fackmannen har utsetts på grund av sin erfarenhet från tävlingar i din gren och ska hjälpa er att räta ut de eventuella frågetecken som uppkommit under kursen. Lärgruppsledaren bör redan efter första sammankomsten ha bestämt tid med fackmannen.

 

Övre Norra

Mellersta Norra

Nedre Norra

Östra

Västra

Södra

Uppdaterad: 2019-05-29 10:11
Skribent: Lena Bleckman

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping