Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Mark-/miljöskydd

Ur Nationella tävlingsreglementet 2016-2017, Kap 13.12.1:

 

"Miljömatta ska användas för att förhindra spill i naturen av miljöfarliga vätskor mm i samband med utövande av all motorcykel-/snöskotersport, såväl i samband med träning som vid tävling. Detta gäller alla typer av underlag och även på hårdgjort underlag av asfalt, betong etc. Miljömatta ska även användas under el-aggregat.

 

Miljömatta ska vara sammansatt av en absorberande överdel och en tät underdel. Användande av miljömatta är obligatoriskt överallt där arbete på motorcykel är tillåten enligt arrangören.

Lokala miljöföreskrifter som skärper dessa regler kan förekomma för viss bana/tävling och skall respekteras.

 

Miljömattan skall ha en absorberingskapacitet på minst 1 liter och en tjocklek av minst 5 mm och ett minimimått 160 x 100 cm om inte annat framgår av respektive SR. Miljömatta för el-aggregat ska täcka el-aggregatets storlek.

 

Om mattan kastas efter användning ska detta ske i därför avsett kärl. Om miljömatta är tvättbar ska detta göras i tvätthall eller liknande med oljeavskiljare.

Nt

Kompletterande regler om miljömatta, minimimått för olika grenar och användning kan finnas i respektive SR.

  

Underlåtenhet att använda miljömatta vid uppställning och service i samband med och under tävling medför tävlingsbestraffning genom straffavgift med 500 kr vid första tillfället. Om förseelsen upprepas under samma tävling gäller uteslutning ur tävlingen.

 

Förare som vid träning inte använder miljömatta skall av ansvarig ledare stoppas att fortsätta träningen tills miljömatta används."

 

Här kan du ladda ner en "affisch" om att alltid använda miljömatta vid både träning och tävling att sätta upp i t ex klubbstugan.

 

Uppdaterad: 2018-06-11 10:30
Skribent: Lena Bleckman

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping