Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Ingvald Johanssons Minnesfond Stiftelse

Ingvald Johansson var chefredaktör på tidningen Race. Tidningen bevakar motorcykelsport nationellt och internationellt. Vid hans bortgång instiftade hans änka Maj-Britt Wennerhag 1992 en minnesfond. Svenska Motorcykel -och Snöskoterförbundet utser en styrelse för minnesfonden och det är styrelsen som handlägger och beslutar vilka ansökningar som kan beviljas bidrag.

 

I stiftelsens stadgar står det:  

Stiftelsen ska ha som ändamål att genom bidrag främja och stödja vård och rehabilitering åt personer, som blivit skadade eller invalidiserade vid utövandet av motorcykelsport.  

 

Du som blivit skadad vid utövandet av motorcykelsport kan ansöka om bidrag för vård/rehabilitering genom fonden. Ansökningarna behandlas löpande under året så tveka inte att skicka in en ansökan om du blivit skadad eller invalidiserad i samband med utövandet av motorcykelsport inom Svemos verksamhet.

 

Bifoga gärna licensnummer, personnummer samt en redogörelse för hur olyckan gick till. Glöm inte bort att motivera vad rehabiliteringsbidraget ska användas till.

 

Ansökan kan mejlas till  info@svemo.se eller skickas per post till:

 

Svenska Motorcykel-och Snöskoterförbundet, Svemo

Box 2314

600 02 Norrköping

Referens: Ingvald Johanssons Minnesfond.

 

 

Du som vill stödja fonden kan göra det genom en gåva till plusgirokonto 39375-1. Var noga med att uppge avsändarnamn och vem donationen gäller.

Uppdaterad: 2019-07-01 10:58
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping