Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Idrottslyftet 2019

idrottslyftet_svart

 

IDROTTSLYFTET 2019

 

Idrottslyftet är en satsning på svensk barn- och ungdomsidrott. Regeringen har sedan starten 2007 avsatt 500 miljoner kronor årligen. Fr om 2016 höjt till 550 MSEK.

 

Syfte för perioden 2016-2019

Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.
(Beslutades av Riksidrottsstyrelsen i juni 2015)

 

Mål

Att samtliga specialidrottsförbund (SF), varav Svemo är ett, utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklas sin verksamhet för barn och unga mellan 7 och 25 år.

Idrottens syfte och mål är tydligt kopplat till idrottens pågående strategiarbete, vilket innebär att Idrottslyftet inte ska vara en egen verksamhet utan istället blir ett medel för att utveckla föreningsidrotten i linje med den av svensk idrott beslutade strategiska inriktningen.

 

Svemos projektområden -Utvecklingsplan 2016-2019 - uppdaterad för 2019

En referensgrupp med deltagare från sektioner, distrikt och klubbar arbetade under 2016 fram en utvecklingsplan med områden som är mest prioriterade för att utveckla Svemos barn- och ungdomsverksamhet.

Svemo erbjuder nu 3 olika projektområden som föreningarna kan söka utifrån utvecklingsplanen 2016-2019. RF godkänner inte längre det tidigare projektområdet med träningsläger. Det finns alltså inte att söka 2019.
Läs noga all information nedan samt under flikarna för respektive område innan ni fyller i ansökan. Det kan skilja mellan projektområdena.

 

Projekt: Utbildning av barnledare och tränare

 

Projekt: Ökad tillgänglighet till anläggningar/banor

  

Projekt: Rekryteringsprojekt prova på

Precis som 2018 finns 2019 inget avtal med någon som kommer ut till föreningarna och hjälper till med en prova på-dag utan föreningar som söker detta projektområde anordnar själva prova på-dag eller dagar.

  

Läs mer om de olika projekten på respektive flik under denna flik om Idrottslyftet.

 

Ansökan

Ansökan kan endast skickas in via föreningens IdrottOnline-sida och görs på ett särskilt ansökningsformulär som finns under fliken Idrottsmedel (OBS! ett formulär för varje projektområde).
 

  

I Idrottsmedel väljer ni rubriken Ansökningar i menyn till vänster på sidan. På den sida ni då kommer till klickar ni på den stora knappen "Skapa ansökan" som återfinns till höger på sidan och där söker ni fram "Idrottslyftet 2019 Svemo" i rullisten i fältet "Idrottsmedel"

 

För att kunna söka måste föreningen ha angett ordförande och kassör i medlemsregistret på IdrottOnline.

Har ni detta uppfyllt kan ni också registrera en Idrottsmedel firmatecknare.
Det är endast dessa 3 som kan skicka in Idrottslyftsansökan. 

 

Läs mer under respektive projekt om hur man gör och vad som ska fyllas i.

 

Här hittar du en manual för hur man söker Idrottslyftet via IdrottOnline
Om du kör fast, kontakta supporten

 

Sista ansökningsdatum

Projekt: Utbildning av barnledare och tränare - snarast (först till kvarn) senast 15 november 2019

Projekt: Ökad tillgänglighet till anläggningar/banor - 31 mars 2019 - Slut

Projekt: Rekryteringsprojekt Prova på -  31 mars 2019 - Slut

 

Mer om Idrottslyftet

Du kan läsa mer om bakgrunden till Idrottslyftet och även hitta övriga ansökningsmöjligheter på
RF:s hemsida
Vi vill göra er extra uppmärksamma på det anläggningsstöd som kan sökas via RF:s distriktsidrottsförbund (t ex Smålands Idrottsförbund, Norrbottens Idrottsförbund osv). Mer information hittar ni här

 

Idrottslyftets logo

Alla föreningar som erhåller bidrag genom Idrottslyftet ska använda logon på klubbens hemsida och i dokument som är knutna till projekt som har fått Idrottslyftsbidrag. Detta för att visa hur viktiga dessa medel är för idrotten och hur mycket aktivitet Idrottslyftet bidrar till.

Uppdaterad: 2019-05-09 12:47
Skribent: Lena Bleckman

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping