Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Februari 2011

IdrottOnline Klubb

Föreningsrapport, SVEMO TA och organisationsnummer  

Alla idrottsföreningar som är med i ett idrottsförbund anslutet till Riksidrottsförbundet (RF), måste ansluta sig till IdrottOnline Klubb. Detta gäller alltså samtliga SVEMO-anslutna klubbar. En klubb kan inte längre sköta sina kontakter med RF utan att vara ansluten. Riksidrottsförbundets årsstämma beslutade även i maj 2009 att samtliga föreningar, oavsett idrott, måste ha ett organisationsnummer senast 1 januari 2011 för att uppfylla Riksidrottsförbundets medlemskrav. Du hittar all information på SVEMOs hemsida under fliken ''För klubbar''.  

 

Anslutningen skulle ske vid årsskiftet. Siffror idag visar att ett stort antal klubbar ännu inte anslutit sig. De klubbar som ännu inte är anslutna kommer inte att registreras som medlemsföreningar, då klubbarnas förenings-/årsrapporter enbart kan hanteras inom IdrottOnline Klubb. Samtliga klubbar som inte anslutit sig måste alltså göra det snarast eftersom klubbarnas föreningsrapporter måste registreras i systemet senast 30 april.  

 

SVEMO nya TA-system fungerar enbart tillsammans med IdrottOnline Klubb. Tills att en majoritet av SVEMO-klubbar är anslutna har vi fattat beslut om att skjuta upp det obligatoriska användandet av TA och successivt börja använda systemet under 2011 för att vara i full drift i samtliga grenar till 2012.  

 

Klubbar som har anslutit sig till IdrottOnline Klubb kommer bland annat att få:

  • en avsevärt mindre byråkrati
  • en förbättrad nyhets- och informationsspridning
  • en enklare hantering av bidragsansökningar

Klubbar som inte anslutit sig till IdrottOnline Klubb kan inte:

  • hantera sina tävlingar inom TA, vilket är nödvändigt
  • klubbens förare kan inte anmäla sig till tävlingar eller köpa licenser
  • klubbens medlemmar registreras inte inom IdrottOnline Klubb klubben förlorar sin rösträtt inom SVEMO då klubben inte kan skicka in sin föreningsrapport
  • klubben kan inte längre söka bidrag för verksamheten

 

Förutom detta kommer ett antal andra problem att uppstå för klubben. Samtliga klubbar som inte var anslutna i december har kontaktats personligen från kansliet men vi noterar att ett stort antal ännu saknas. Vi kommer att gå ut med en sista omfattande informationsinsats under februari månad men jag vill redan nu påpeka vikten av att klubbarna ansluter sig nu, det går inte att skjuta upp detta.

Jag vill återigen trycka på detta. Ta tag i frågan, anslut klubben och genomför er registrering av medlemmar snarast.

 

Per Westling

Generalsekreterare

Uppdaterad: 2011-02-24 14:24
Skribent: Stefan Lang

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping