Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Vanliga frågor om IdrottOnline Klubb

Vi är en förening som idag har flera sporter (sektioner) hur går vi tillväga för att aktivera IdrottOnline Klubb?

Om ni är en flersektionsförening med exempelvis innebandy, fotboll, skidor, gymnastik, ishockey, badminton som sporter (sektioner) så kan ni välja att öppna samtliga sidor samt er förenings huvudsida i IdrottOnline Klubb.

När du har fått tillgång till alla sektioners sidor och skrivit in dig i respektive sidas medlemsarkiv så skickar du ett mail till oss med följande: Ämne: Aktivera IdrottOnline Klubb Meddelande: (Ditt Namn) vill aktivera IdrottOnline Klubb för (Föreningens namn utan förkortning) samt alla de sektioner som du vill aktivera. När du som adminsitratör får mailet från Personlig Profil kan du med en och samma inloggning i Personlig Profil skapa upp de olika sidor som vi har aktiverat. Sedan kan du som administratör lägga till fler personer i medlemsarkivet som ska få inloggningsuppgifter som redaktörer, medlemmar eller administratörer på de olika sidorna.

Om ni inte vill aktivera alla sektioner så tänk på att alla sidor är idrottsspecifika, så om ni bara öppnar föreningens huvudsida kan ni inte visa resultat från fotboll, innebandy osv på denna sida. Ni kan sedan via Föreningens Huvudsida länka vidare till alla sektioner och hämta in nyheter från olika sektioner. Det kommer även att bli möjligt att hämta in nyheter från de olika arbetsrummen (minihemsidor för lagsidor, arrangemang osv) Tips på uppbyggnad är att man via föreningens huvudsida skapar upp länkar i huvudmenyn som leder till de olika sektionerna.

  

Vi vill behålla vår gamla webbsida, är det möjligt?

Ja, det är möjligt. Er förening kan välja att bara använda IdrottOnline Klubb som ett system för att sköta administration och söka bidrag. Men ni måste ändå registrera/aktivera er sida.

 

Vem kan utbilda oss om IdrottOnline Klubb?

Har du frågor kring utbildningsprogrammet för IdrottOnline Klubb kan du kontakta Jens Lindquist, SISU Idrottsutbildarna eller närmaste SISU-distrikt.

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping