Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Medlemsregister

Medlemsregistret i IdrottOnline Klubb

I dagsläget har över 85 procent av Svemo-klubbarna anslutit sig till IdrottOnline Klubb, med lite skillnader i de olika distrikten. Det är oerhört glädjande och nu startar nästa fas med alla klubbar ska lägga in hela medlemsregistret i IdrottOnline Klubb (förare, funktionärer och vanliga medlemmar).

 

Fördelarna med detta är bland annat:

-      Licensfunktion. Hösten 2012 kopplas licensfunktionen på fullt ut i förbundets tävlingsadministrationsverktyg, Svemo TA. En förutsättning för att förare kan köpa licens är att föreningen lagt upp medlemsregistret så att klubbkontrollen sker automatiskt.

-      Tävlingsanmälan. För att en automatisk kontroll av klubbtillhörighet ska kunna ske när en förare anmäler sig till en tävling i Svemo TA måste klubbens medlemsregister vara inlagt.

-      Föreningsrapport. Det administrativa arbetet med Föreningsrapporten minskar ifall klubben lagt in hela medlemsregistret.

 

När klubben lägger in registret är det viktigt att tänka på följande:

-      Ladda först upp medlemsregistret (enligt manual)

-      Markera sedan inom vilken idrott (motorcykel och snöskoter) medlemmen är aktiv.

-      Lägg därefter till eventuella roller som medlemmen ska ha.

-      För de klubbar som är verksamma inom både Svemo och SBF är det upp till klubben att bedöma ifall alla medlemmar är aktiva inom båda förbunden eller ifall de endast är aktiva inom ett av förbunden.

Uppdaterad: 2016-01-28 13:04
Skribent: Stefan Lang

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping