Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Nytt licenskrav från FIM 2018!
Från 2018 är det krav på internationell tävlingslicens, utfärdad av FIM för deltagande i internationella tävlingar utanför Sverige.

Från 2018 är det krav på internationell tävlingslicens, utfärdad av FIM för deltagande i internationella tävlingar utanför Sverige.


Vi beklagar att detta beslut kommer så sent, det skapar problem både för oss och en del av er, men vi kommer att göra vad vi kan för att göra det så enkelt som möjligt för er förare.


För det första, du som endast tänker TRÄNA utanför Sverige kan helt bortse från detta meddelande, du följer bara samma rutiner som tidigare och skaffar Svemo-licens med internationellt tillägg. Du som ska delta i EM-/VM tävlingar gör också precis som vanligt. Har du helårslicens VM, får du tävla Internationella tävlingar på din VM-licens.


Du som ska TÄVLA utanför Sverige (ej VM/EM) behöver enligt beslutet från den 1 januari 2018 köpa en extra FIM licens för att kunna delta i internationella tävlingar.


Detta innebär att du som ska tävla i internationella tävlingar utanför Sverige under 2018 ska:

  • Lösa ut Svemo licensen med internationellt tillägg, som vanligt.
  • Fylla i beställningen av FIM Internationell tävlingslicens, via bifogad länk: https://forms.svemo.se/International/Application
  • Betala kostnaden för licensen, 150 :- via din varukorg i Svemo TA, efter registrering av licensavdelningen.
  • När betalningen är klar, bekräftar vi till FIM, skriver ut licensen och skickar den i brev hem till dig (du behöver alltså ha den med dig när du åker till en internationell tävling). 

 

Information om det här nya licenskravet från FIM har kommit väldigt sent till oss (15 december) och vi kan tyvärr inte påverka detta FIM-beslut det här året.

Uppdaterad: 2018-02-16 11:15
Skribent: Olivia Olsson
Epost: olivia.olsson@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping