Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Motocross- och enduroutbildning till Stenungsund
DSC_1404
Nu står det klart att Riksidrottsgymnasiet (RIG) för Motocross och Enduro startar på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund. Utbildningsstart är höstterminen 2020.

Det blev alltså Nösnäsgymnasiet och Stenungsunds kommun som drog det längsta strået när Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) tillsammans med Riksidrottsförbundet och Skolverket till sist valde utbildningsort för Sveriges enda RIG-utbildning för motocross och enduro.

- ­­Att få ansvaret för en riksidrottutbildning känns mycket spännande. Detta är ett bevis för att arbetet med våra befintliga idrottsinriktningar skapat goda förutsättningar och ett försprång gentemot andra skolor med idrott och hälsa i fokus, säger Niclas Brattefors, tf verksamhetschef RIG, Nösnäsgymnasiet.

Men det var inte bara idrottserfarenheten som föll beslutsfattarna i smaken. Stenungsund har dessutom en lång tradition av motorcykelsport med fina anläggningar i området som kallas Furufjäll. Här kan eleverna träna under schemalagda lektioner samt före och efter skoltid.

Terminsstart för första kullen RIG-elever är hösten 2020, men redan i oktober startar ansökningsperioden för elever från hela Sverige. Elva elever tas in i varje årskurs och totalt kommer trettiotre elever studera på gymnasiet antagna vid motocross- och enduroutbildningen.

- Det har varit en lång process att hitta rätt ort för vårt RIG. Med detta beslut både hoppas och tror vi att Nösnäsgymnasiet blir den perfekta skolan för denna utbildning. Med skolans faciliteter, banor, och samarbete med ortens motorcykelklubb är förutsättningarna goda för att Sverige ska kunna fortsätta producera elitåkare i världsklass, säger Håkan Leeman, ordförande i Svemo.

För mer information kontakta:

Cecilia Kjerstadius, rektor Nösnäsgymnasiet, 0303-73 28 35
Niclas Brattefors, tf verksamhetschef RIG, Nösnäsgymnasiet, 0303-73 81 72
Lena Bleckman, Koordinator Svemo, 011-23 10 87

 Enduro-SM2 (002)

Foto: Kalle Lundstedt Race Magazine och Caroline Joelsson MXCarro

Uppdaterad: 2019-09-04 10:54
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping