Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Rapport från Säkerhetsrådets möte
Den 6 juli har Säkerhetsrådet haft sitt tredje möte för i år, i samband med ett studiebesök och Speedway GP hos Rospiggarna i Hallstavik.

Studiebesöket
Säkerhetsrådet fick en genomgång och presentation av prototypen av ett nytt hårt/flexibelt staket på banans raksträcka som ska minsta antalet allvarliga skador vid incidenter på den delen av en Speedwaybana. Detta är Trackracingsektionens satsning i år och kommande säsong för att göra sporten säkrare för sina utövare. 

Kommande år ska det nya staketet testas i samarbete med fler klubbar. Läs mer om det nya staketet i rapporten, fler bilder kan du se via länken längs ned i denna nyhet. 
Om du vill veta mer om staketets funktion, är du välkommen att kontakta Ola Hansson i Trackracings säkerhetsgrupp på ola.hansson@svemo.se . 

 

 

Mötet
På mötet diskuterade Säkerhetsrådet bland annat följande:
- avstämning inför lansering av möjligheten till licensspärr visd misstänkt hjärnskakning den 15 juli
- förslag på förtydliganden i Svemo NT 2020/2021 gällande förarens personliga skyddsutrustning - hjälmkameror kommer att förbjudas inom samtliga grenar från och med 2021.
- genomgång av de digitala utbildningar inom säkerhet som är på gång
- avstämning kring sektionernas handlingsplaner 2019 och den centrala handlingsplanen inför kommande år. 

Läs mer om studiebesöket och mötet i rapporten från helgen.

 

Läs hela rapporten >>

Se alla mötesrapporter >>

 

IMG_20190706_144939237_HDR

Ola Hansson förklarar funktionen av staketprototypen Du kan se fler bilder via länken nedan. 

(Bild: Anja Rauch)

 

P1001343

Från vänster till höger: Anja Rauch (samordnare), Markus Markenfelt (Motocross, Ulf Sjövald (Roadracing), Kenneth Strandborg (Trial), Johan Andersson och Per Lennerman (Enduro), Johan Heggblad (Trackracing säkerhetsgrupp), Anders Berggren (Snöskoter), Ola Hansson (Trackracing)

Bild: Pernilla Larsson

 

Se fler bilder från möteshelgen >>

Uppdaterad: 2019-07-15 10:18
Skribent: Anja Rauch
Epost: anja.rauch@svemo.se

Nyheter

Den 6 april har Säkerhetsrådet haft sitt andra möte för i år, i samband med Snöskoter VM i Boden.

2019-04-17

För att tillsammans kunna göra våra sporter säkrare för våra utövare, funktionärer och publik behöver vi lära oss mer om framförallt allvarliga olyckor som händer på våra tävlingar.

2019-04-10

Den 9-10 februari i Stockholm arrangerade Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet Svemo ett europeiskt möte för en säkrare sport. Fokus var motocross där det finns flest utmaningar eftersom det är en av världens största motorcykelsporter.

2019-02-22

Snart är säsongen igång för alla våra sporter. Ett mycket bra tillfälle för varje klubb att nu se över sitt eget säkerhetsarbete! Välkommen att beställa material som stöttar din klubb i arbetet för en säkrare sport.

2019-02-20

ICE är en förkortning för "In Case of Emergency". Om du skulle råka ut för en olycka eller bli hastigt sjuk är det bra om sjukvårdspersonalen och tävlingsarrangören snabbt kan komma i kontakt med dina anhöriga.

2019-01-15

Distrikt, klubbar och sektioner kan erbjuda sina tävlingsledare och funktionärer en utbildning i krishantering vid allvarlig olycka i samarbete med POSOM.

2018-10-29


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping