Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Rapport allvarlig olycka vid tävling - nytt online-formulär
För att tillsammans kunna göra våra sporter säkrare för våra utövare, funktionärer och publik behöver vi lära oss mer om framförallt allvarliga olyckor som händer på våra tävlingar.

Svemos Säkerhetsråd har därför tagit fram ett online-formulär där ansvarig tävlingsledare/ supervisor/ domare kan lämna detaljerade uppgifter om allvarliga olyckor som händer vid tävling. 

 

Definition ”Allvarlig olycka”: Skallskada (ej käke), rygg-/nackskada, inre blödningar (buk, huvud), befarad förlamning eller annat livshotande tillstånd. 

Rapportera även misstänkt hjärnskakning. Att informera och utbilda förbundets medlemmar om riskerna med hjärnskakning är ett fokusområde för det centrala säkerhetsarbetet 2019 och framåt och vi ska därför samla in mer information om det.

Dokumentera olyckplatsen. I den nya online-rapporten kan du ladda upp bilder och dokument som hjälper oss att förstå vad som har hänt. Det kan vara bilder på olyckplatsen, fordon eller skyddsutrustning, banskiss med markering där olyckan har hänt och dokument med exempelvis dina anteckningar och andras vittnesmål om händelsen. 


Rapporten är ett komplement till tävlingsrapporten i Svemo-TA. Genom att använda det nya online-formuläret kan du som ansvarig tävlingsledare/supervisor/domare få bättre stöd från Säkerhetsrådet och din grensektion, Svemo kansli och vid behov Medicinska rådet, eftersom dessa parter blir informerade när du rapporterar en allvarlig olycka vid tävling. 

 

Information till dig och berörda
När du rapporterar en allvarlig olycka får du information om Svemos försäkringar och POSOM som du kan dela med den skadade, anhöriga och din klubb eller arrangören.

 

Var finns det nya online-formuläret?

Online-formuläret finns länkat på hemsidan, se ”Rapportera skada” och länken nedan. Det kommer dessutom att länkas i Svemo-TA där du skapar tävlingsrapporten. Kopplingen mellan formuläret och Svemo-TA ska ske under april 2019.

Tävlingsrapporten i Svemo-TA fyller du i precis som vanligt med samtliga skadade förare. Läs "Information om Rapport allvarlig olycka vid tävling" via länken nedan för mer information om vad som händer när du rapporterar en allvarlig olycka vid tävling. Insamling, distribution och sparandet av samtliga uppgifter via formuläret sker enligt GDPR. 

 

Direktlänk till formuläret "Rapport Allvarlig olycka vid tävling" >>

Länk till formuläret via ”Rapportera skada” och ”Vid tävling i Sverige” på Svemos hemsida >>

Information om Rapport allvarlig olycka vid tävling (pdf) >>

 

Bra att veta

Samtliga medlemmar med en giltig Svemo-tävlingsledarlicens för 2019 har fått denna information även via mejl. Har du inte fått ett mejl, kolla i din skräppost eller kontakta din klubb för att lägga till en aktuell mejladress i klubbens register på IdrottOnline, eller för att betala din medlemsavgift till klubben. 

 

Vid frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta samordnaren för förbundets centrala säkerhetsarbete, Anja Rauch, via telefon 011 460 07 39 eller mejl anja.rauch@svemo.se .

 

Läs mer om vårt gemensamma säkerhetsarbete >>

 

Väl mött,

 

Svemo Säkerhetsråd


Kontakt: sakerhet@svemo.se

Uppdaterad: 2019-04-15 15:52
Skribent: Anja Rauch
Epost: anja.rauch@svemo.se

Nyheter

Den 6 april har Säkerhetsrådet haft sitt andra möte för i år, i samband med Snöskoter VM i Boden.

2019-04-17

För att tillsammans kunna göra våra sporter säkrare för våra utövare, funktionärer och publik behöver vi lära oss mer om framförallt allvarliga olyckor som händer på våra tävlingar.

2019-04-10

Den 9-10 februari i Stockholm arrangerade Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet Svemo ett europeiskt möte för en säkrare sport. Fokus var motocross där det finns flest utmaningar eftersom det är en av världens största motorcykelsporter.

2019-02-22

Snart är säsongen igång för alla våra sporter. Ett mycket bra tillfälle för varje klubb att nu se över sitt eget säkerhetsarbete! Välkommen att beställa material som stöttar din klubb i arbetet för en säkrare sport.

2019-02-20

ICE är en förkortning för "In Case of Emergency". Om du skulle råka ut för en olycka eller bli hastigt sjuk är det bra om sjukvårdspersonalen och tävlingsarrangören snabbt kan komma i kontakt med dina anhöriga.

2019-01-15

Distrikt, klubbar och sektioner kan erbjuda sina tävlingsledare och funktionärer en utbildning i krishantering vid allvarlig olycka i samarbete med POSOM.

2018-10-29


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping