Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Fira Världsmiljödagen 5 juni!
FIM moto E
Den 5:e juni firar hela världen vår miljö: "World Environmental Day", något som FN startade 1972. För Svemo är dock varje dag en miljödag. Vi vill passa på att berätta lite om att vi centralt just nu håller på att sammanställa rapporter från alla våra naturvårdsbesök hos klubbar under åren 2011-2018 för att sätta samman allt till ett dokument som kommer vara en grundstomme i vårt vidare arbete att bli bättre på att kommunicera vårt miljöarbete.

Titta gärna på vår senaste film om vår verksamhet och hållbar utveckling: https://www.youtube.com/watch?v=vadMatP_Uzo

 

Vi vill också passa på att berätta lite om att det Internationella Förbundet (FIM) tar världsmiljödagen på största allvar. För två år sedan introducerades events med elektriska motorcyklar i Trial och 2019 lanserar FIM ett mästerskap för helt elektriska motorcyklar med energi från hållbara källor i MotoGP (Roadracing-VM). Se mer här: http://www.motogp.com/en/FIM+Enel+MotoE+World+Cup

Dessa typer av tävlingar med hållbar teknikutveckling är något som är mer än bara underhållning. FIM och Svemo är helt övertygade om att sådana tävlingar kan fungera som laboratorium för industrin och kan även fungera även som ett skyltfönster för den som exempelvis använder en motorcykel som ett transportmedel dagligen. Genom att bidra till denna övergång till alternativa energier kan vi alla göra en stor skillnad som kommer att bidra till att skapa samhällen med låga utsläpp.

 

Om er klubb gör något speciellt för att fira världsmiljödagen får ni gärna hör av er till kansliet, lena.bleckman@svemo.se!

 

Bildtext: Under 2019 introduceras en ny elklass i MotoGP

Uppdaterad: 2019-06-05 11:31
Skribent: Lena Bleckman
Epost: lena.bleckman@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping